пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Як мислять лідери?

1. Лідери використовують тільки позитивні образи, оскільки знають, що розум сприймає образи і намагаються створити картину, сприятливу для роботи. У похмурому або тривожному стані неможливо домогтися ефективної роботи.

2. Лідери усвідомлюють суть проблеми і намагаються подати таким чином ніби проблема зовсім проста. Якщо тигра зменшити до розміру кота, він буде зовсім не страшний. Зазвичай люди перебільшують складність проблеми, що призводить до дійсному ускладнення.

3. Лідери посміхаються. Спробуйте посміхнутися і в той же час думати про що-небудь погане. У вас не вийде. Чи зникне посмішка, чи зміняться думки на позитивні. Іншого не дано.

4. Лідери можуть здаватися серйозними, але в душі вони зовсім не серйозні. Не будьте серйозним. Серйозність збільшує важливість і збільшує розмір проблеми. Усмішка ж, навпаки, розряджає обстановку, зменшує важливість, внаслідок чого ситуація легше вирішується. Важливість блокує мислення. Чим важливіше завдання, тим сильніше переживання. У стані переживання дуже складно адекватно реагувати на проблеми і вирішувати їх правильно. Лідери це розуміють і тому стараються для підлеглих зменшити серйозність проблеми.

5. Лідери використовують великі образи. Вони створюють велике бачення і будують великі плани замість дрібних і нікчемних. Великі образи здатні набагато сильніше мотивувати людей, ніж дрібні.

6. Замість того, щоб дивитися, як далеко ще йти, лідери дивляться на те, скільки вже пройдено. Це застосовно до цілей. Якщо ви будете дивитися на те, скільки ще залишилося зробити роботи, щоб досягти мети, ви своєї мети ніколи не досягнете. Коли ви дивитеся на те, чого у вас немає, ви забираєте у себе енергію і занурюєтеся в негатив. Коли ж, навпаки, ви дивіться, скільки вже зроблено, то додається енергії, адже ви відчуваєте радість від кількості зробленої роботи. Лідери це знають і намагаються показувати людям, яких ведуть, як багато вже зроблено роботи.

7. Лідери дивляться на те, якими справи можуть бути в майбутньому, а не те, які вони тепер. Кожен бізнесмен, який починав свою справу, бачить його в період його повного розквіту, і заради цього він працює і готовий пройти всі труднощі. Те, що є тепер - це лише перехідний етап до мети. Ваше справжнє життя відбувається у вас в свідомості, а дійсність - це всього лише віддзеркалення подій свідомості.

8. Лідери позитивно ставляться до всіх подій. Лідери бачать всі ситуації в сприятливому світлі, навіть якщо вони такими зовсім не є. Кожна ситуація несе в собі зерно наступної перемоги. Наше життя - це послідовність виборів. Ми не в змозі вибрати ситуації, які з нами будуть відбуватися, але ми можемо вибрати. як реагувати на ці ситуації. Якщо ви реагуєте негативно, ви притягнете до себе ще більше негативних ситуацій. Реагуючи позитивно, ви трансформуєте негативні ситуації в позитивні. А якщо лідер не здатний підтримати у важкі часи атмосферу позитиву, то який він лідер?

Не кажіть: "Якщо б я зміг, я б зробив". 

Замість це скажіть: "Якщо можу, то зроблю".

Немає коментарів:

Дописати коментар