середу, 7 жовтня 2015 р.

8 уроків від Бенджаміна Франкліна

Бенджамін Франклін був людиною справи. Через пристрасної натури і цікавості у нього була маса інтересів протягом усього його життя. Він був письменником (часто використовуючи псевдонім), видавцем, дипломатом, винахідником і одним з батьків-засновників США. Саморозвиток було постійним супутником його неймовірного життя. Отже, пропонуємо Вашій увазі 8 уроків від Бенджаміна Франкліна, адже у нього насправді є чому повчитися.

1. Менше говоріть, робіть більше

Розмови майже нічого не варті. Багато люди без кінця говорять про те, що вони хочуть зробити, але часто так нічого і не починають. Так от, щоб здійснити задумане, потрібно діяти, при цьому чітко бачачи всі поставлені перед Вами завдання.

2. Не відкладайте на завтра те, що можна зробити сьогодні

Всі ми знаємо цю фразу ще з дитинства. Бенджамін Франклін добився в своєму житті багато чого завдяки тому, що ніколи не барився. Він був людиною з чіткими цілями, яких він досягав постійною і наполегливою роботою. Подумайте, що з того, що є для Вас важливим сьогодні, Ви постійно відкладаєте на завтра?

3. Будьте готові до невдач

Для досягнення мети обов’язково потрібен план. Однак він повинен бути реалістичним і враховувати непередбачувані події. Неможливо сліпо слідувати первісним планом до самого кінця, не вносячи ніяких змін, адже життя завжди вносить свої корективи. Тому, йдучи до своєї мети, будьте гнучкими і, як кажуть, завжди сподівайтеся на краще, але будьте готові до гіршого.

4. Не чиніть опір змінам

Багато хто з нас не люблять зміни, у той час як деякі без них просто не можуть крокувати вперед. Потрібно розуміти, що вони неминучі в нашому житті, і чим сильніше ми їм опираємося, тим більше часу і життєвої енергії витрачаємо. Припиніть цю непотрібну боротьбу, намагайтеся в будь-яких змінах знаходити щось позитивне.

5. Уникайте марну роботу

Ніколи не плутайте рух з дією. Ми постійно чимось зайняті, але всі з наших справ настільки важливі? Чи приносять вони в кінці дня вагомий результат і відчуття задоволення самим собою? Кожне Ваше дію повинно мати сенс. Намагайтеся робити те, що дійсно приносить плоди.

6. Дозвольте собі робити помилки

Якщо нам страшно зробити помилку, то ми починаємо боятися пробувати робити щось нове. Страх змушує людину тулитися в зоні комфорту, що робить його слабким. Ризик і готовність до власних помилок — вірні супутники на шляху до успіху.

7. Хапайтеся за будь-які можливості
Насправді, можливостей навколо нас величезна кількість. Щоб досягти успіху в житті, треба вміти швидко використовувати ті шанси, які даються нам в даний момент. Замість того щоб думати про те, що щось не вийде, краще запитайте себе: «А що, якщо…»

8. Ніколи не здавайтеся

Досягнення цілей може бути виснажливим. Завжди бувають дні, коли хочеться все кинути. Буває так, що запас життєвих сил дорівнює нулю, і Ви насилу встаєте з ліжка, щоб змусити себе щось зробити. Однак навіть при всіх цих неприємних моментах ніколи не здавайтеся, йдіть вперед день за днем, адже все одно рано чи пізно все налагодиться. Завжди вірте в себе — це додасть сили рухатися до своєї мети, незважаючи на тимчасову слабкість.

за матеріалами сайту: www.vitamarg.com

Життеві принципи Б.Франкліна

Для досягнення успіху в своєму житті він керувався слідуючими принципами:


1. Завжди вчився і розвивався. Він багато читав, багатьом речам вчився, постійно удосконалював всі корисні уміння (техніка переговорів, техніка написання статей, листів, петицій), дбав і зміцнював здоров'я.

2.Якщо він хотів чогось навчитися, він починав це робити. Так, наприклад, йому дуже подобалася манера написання літературних творів Аддісона і Стилю з твору "Глядач". Франклін записав деякі нариси з цього твору, намагаючись наслідувати стиль автора.Через тиждень він спробував ще раз записати ці нариси, як можна менше заглядаючи в оригінал. Повторивши дані операції кілька разів, він зауважив, що його літературне вміння покращився, і манера написання стала набагато вправнішим.

3. Завжди намагався допомагати людям.

4.Франклін володів винятковою працьовитістю. Він дуже багато працював, чим здобув собі повагу в суспільстві.

5. Він дорожив репутацією працьовитої і бережливої людини, для чого багато працював, не відвідував місць громадських розваг, не ходив на полювання і рибалку.

6.Завжди служив на користь суспільству, завжди шукав шляхи поліпшення життя і прославлення своєї нації.

7. Мав невичерпанну енергією, яку вкладав у всі свої проекти та реалізацію своїх ідей.

8.Він постійно щось вигадував і вигадував, виконував наукові досліди, пробував себе в різних сфери науки.

9. Все життя керувався складеним ним збіркою чеснот.

за матеріалами сайту: http://100v.com.ua/uk/Advice-Zhittevi-principi-B-Franklina-Bendzhamin-Franklin

Немає коментарів:

Дописати коментар