середу, 9 вересня 2015 р.

В основі викладання: що означає бути великим учителем

profesoara

Що це означає – бути  великим учителем?  Звичайно ж, знання, критичне мислення, і всі інші критерії аналітики важливі. Тим не менш, у вчителя повинно бути набагато більше, ніж повноваження, досвід і інтелект.
Те, що лежить в самому серці великого вчителя?
Доброта: великий вчитель показує доброту до учнів, колегам, батькам і оточуючим її / його. Моя улюблена приказка: “Доброта заставляє світ обертатися”. Це дійсно змінює обстановку в класі та школі. Будучи своєрідним, викладач допомагає учням бути ввічливими, дбайливими, люблячими.
Співчуття: Викладацька діяльність-це дуже гуманістична професія, і співчуття-найважливіше почуття розуміння, і показувати іншим, ви турбуєтеся про них. Вчитель, який вміє увійти в положення учнів, колег, створює позитивну ауру в шкільному колективі та класах.
Ви здатні розуміти інших людей: співпереживання-настільки важлива риса, що це потрібно розвивати в собі і в своїх учнях. Будучи в стані «стати на чуже місце» і бачити речі з їхньої точки зору може мати такий сильний вплив на наші рішення і дії.
Ви впевнені: бути позитивно налаштованою людиною, це не просте завдання. Бути позитивним учителем ще складніше, коли ми завжди зустрічалися з проблемами при досить обмежених рішеннях. Тим не менш, залишатися позитивним, адже учитель має великий вплив на учнів. Дивлячись на яскравій стороні завжди здається, щоб допомогти зробити речі кращими.
Ви будівельник: великий вчитель заповнює прогалини і будує відносини, дружбу і спільноту. Вчителі завжди дивляться, щоб зробити речі кращими і поліпшити стан речей в і за межами класної кімнати. Побудова співтовариства-це те, що має зробити справжній  вчитель в класі.
Ви надихаєте: всі дивляться на великого вчителя, і учні, навіть колеги хочуть бути кращими, вони хочуть не тільки досягнути цієї «планки», а стати ще кращими. Великий вчитель розкриває приховані скарби, можливості і чарує прямо у всіх на очах.
Джерело: http://www.edutopia.org/

P.S. Пожалуйста, отпишитесь - была ли полезна статья для Вас и стоит ли делать такие обзоры по другим темам.

Немає коментарів:

Дописати коментар