понеділок, 29 червня 2015 р.

Останній лист...

Розповідь О Генрі,  мені так сподобалася, що вирішила вам розповісти про неї.
Дві талановиті художниці, Сью і Джонсі, взяли в оренду кімнату на останньому поверсі житлового будинку в нью-йоркському кварталі Грінвіч-Віллідж, де зазвичай жили представники творчих професій.
Взимку виявляється, що у Джонсі запалення легенів. Лікарі були стривожені, оскільки за їх словами у неї один шанс з десяти. І то, якщо вона сама захоче жити.
На той час дівчина, якраз втратила сенс життя. Вона цілодобово лежала в ліжку і дивилася через вікно на старе дерево. І рахувала, скільки листя впало з дерева. Дівчина була впевнена що, коли впаде останній лист - закінчиться її життя.
Сью вирішила поділитися історією своєї подруги з літнім художником, який жив на поверх нижче. Його звали Берман, і він позував для картини Сью, зображуючи золотошукача відлюдника. Він всю жизь мріяв створити шедевр, але останнім часом до нього не приходило натхнення. Але після почутого він відмовився позувати.
На наступний день Джонсі побачила що, на дереві залишився всього лише один лист, який з-зо всіх сил пручався сильних поривів вітру та дощу. Молода художниця була впевнена, що на наступний ранок його не буде.
Але на її превеликий подив, вона помилилася, лист далі продовжував битися з силами природи, і це їй дало новий стимул до життя.
Їй стало соромно через те, що навіть такий крихкий листочок тримається за «останню соломинку», а вона готова так легко здатися ...
Через деякий час лікар помітив, що у Джонсі справи пішли на поправку, і шансів вижити стало набагато більше. Так само, він розповів, що їхній сусід знизу теж захворів на пневмонію, але шансів вижити у нього немає.
Проходить ще 2 дні і лікар твердо заявляє, що для життя Джонсі не загрожує небезпека. Того ж вечора Сью повідомляє погану новину Джонсі: їхній сусід, художник Берман помер у лікарні від пневмонії.
Він захворів у ту ніч, коли з дерева впав той останній лист ... Старий Берман зобразив новий лист на картині. Під сильним дощем, на холодному вітрі він прикріпив його назад до гілки ...
Ось так, ціною життя, художник створив свій шедевр.

Немає коментарів:

Дописати коментар