понеділок, 17 грудня 2018 р.

Техніки планування і ведення справ


Планування не головне! Будь-яка людина може написати собі план справ на завтрашній день. Головне, виконання наміченого плану: здатність дотримуватися своїх же планів, не відволікаючись на справи з боку, прибираючи лінь, поганий настрій і так далі.  

Жити за девізом: сказав - зробив. 
Важливо встигати виконувати намічений план, що означає бути ефективним в конкретних діях.

У цьому допоможе техніка «15 хвилин». Цілий день сьогодні фіксуйте, що ви робите КОЖНІ 15 ХВИЛИН. Виконуйте її раз на місяць протягом року. Багато з практик, які людина отримує ззовні, потрібно якийсь час робити регулярно для того, щоб потім перестати їх робити взагалі. Часто досить вивчити отриманий матеріал, застосувати його на певному проміжку часу, і перестати, коли у з'являться розуміння і результати. Пам'ятайте, необхідно дотримуватися наміченого плану!

Перестати спалювати себе з метою зігріти інших

Є одне популярне питання: "Що мені робити, якщо я намітив план, але протягом дня виникають відносини або прохання від інших людей, яким я не можу відмовити? Виходить, що я відступаю від свого плану. Погано виходить або все, або справи з боку, або свої власні справи. Як бути?"

Багато людей не дотримуються наміченого ними плану з-за того, що на протязі  дня до них в життя приходять якісь справи з боку. Через такі справи люди іноді забувають і ледве не встигають зробити заплановані справи, а, згадавши він їх, починають робити в поспіху, кинувши поточні завдання. Як бути?

Дана проблема вирішується простим плануванням і веденням щоденника. Коли у вас все записано, ви нічого не будете забувати. Пам'ятайте, що потрібно заглядати туди, де у вас записані всі справи, і коли вас просять допомогти рідні, друзі, близькі. Необхідно грамотно розставляти свої пріоритети. Перестаньте спалювати себе з метою зігріти інших. Не варто жити іншим на благо, а собі - на шкоду. 
Головне - ваше життя і результати в ньому. Думайте спочатку про себе, а потім про інших, вимагаючи від них того ж. Це може не сподобається тільки маніпуляторам: тим, хто звик жити за рахунок інших. 
Домовляйтеся з людьми: повідомляйте, що у вас заплановані справи, тільки після завершення яких ви зможете відповісти на прохання. Якщо справа дуже термінова, то людина зможе зробити її і без вас. У ваших же словах не повинно бути ніякої образи або злості, ви просто поставили в пріоритет свої, а не чужі, справи. Якщо людина ображається - це її право. У більшості випадків люди ображаються на вас тільки з-за того, що ви не робите того, чого їм треба.

Перестати брати більше, ніж зможете забрати

У пріоритеті завжди буде ефективність виконання справ. Якщо ви взяли на себе 10 справ, а
реально можете виконати тільки 5, постає питання: навіщо ви взяли на себе 10? Краще виконати 5 зі 100% ефективністю, ніж не довести до кінця або зіпсувати 10. Зрозуміти, скільки справ ви можете робити на протязі  дня, можна лише експериментальним шляхом. Намагайтесь не дивитись на інших. Ви - унікальна особистість. Почніть з малого і дотримуйтесь до великого. Якщо минулого тижня ви щодня робили 5 справ, і все йшло успішно, спробуйте на цьому тижні зробити 6, наступного - 7. Поетапно ви прийдете до особистої щоденної кількості успішних справ. Пізніше, пристосувавшись і до цієї кількості, зможете взяти на себе ще більше завдань.

Від простого - до складного, від складного - до великого.
Навчитися працювати з самим собою

Немає коментарів:

Дописати коментар